Kategorie bloga

Blog - ostatnie wpisy

  • Zamrażarki skrzyniowe - doskonałe rozwiązanie dla zachowania świeżości na dłużej
    Komentarze (0)
    Zamrażarki skrzyniowe - doskonałe...

    Zamrażarki skrzyniowe odgrywają kluczową rolę w przechowywaniu większej ilości żywności, zapewniając świeżość produktów na dłużej. Charakteryzują się dużą pojemnością i efektywnością energetyczną. Tego typu urządzenia szczególnie sprawdzą się w...

    Czytaj więcej
  • Pojemniki do przechowywania żywności  z przegródkami dopasowane do Twoich potrzeb
    Komentarze (0)
    Pojemniki do przechowywania żywności...

    Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, ile i jakiego rodzaju pojemniki na żywność są Ci potrzebne? Przygotowujesz dużo posiłków, przechowujesz jedzenie przez długi czas, albo potrzebujesz miejsca na resztki na jedno czy dwa dni? Jeśli sporządzasz...

    Czytaj więcej
  • Noże kuchenne - jaki zestaw wybrać?
    Komentarze (0)
    Noże kuchenne - jaki zestaw wybrać?

    Dobre noże kuchenne to kluczowy element wyposażenia każdej kuchni. Zestaw taki stanowi podstawę niezbędną do szybkiego i efektywnego przygotowania posiłków. W tym artykule przedstawimy najważniejsze informacje na temat zestawów dostępnych na rynku.

    Czytaj więcej
  • Zgrzewarka próżniowa do żywności – dlaczego warto z niej korzystać?
    Komentarze (0)
    Zgrzewarka próżniowa do żywności –...

    Zgrzewarka próżniowa to urządzenie, dzięki któremu przechowywana żywność zachowa na dłużej świeżość, aromat oraz właściwości odżywcze. Jest obowiązkowym wyposażeniem, jeśli zależy nam na zdrowym odżywianiu, ograniczeniu marnowania żywności oraz...

    Czytaj więcej
  • Pojemniki na żywność - jakie wybrać?
    Komentarze (0)
    Pojemniki na żywność - jakie wybrać?

    Nasze kuchnie pełne są produktów spożywczych, które trafiają do niej zarówno w fabrycznym opakowaniu jak i tego opakowania pozbawione. Przechowywanie ich w takim stanie może generować nieporządek, brak ergonomii, ale przede wszystkim przedwczesną...

    Czytaj więcej
Zobacz wszystkie wpisy

Parowary, kombiwary i szybkowary

Miłośnicy dobrej kuchni, nietuzinkowych potraw i zdrowego jedzenia docenią możliwości, jakie dają parowary, kombiwary i szybkowary elektryczne. Zazwyczaj mają one kompaktowe rozmiary, dzięki czemu są praktyczne w zastosowaniu. Urządzenia umożliwiają przygotowanie wielu zróżnicowanych posiłków, w tym zarówno warzyw, produktów sypkich, jak i mięs. Na naszej stronie Klienci znajdą modele o różnej funkcjonalności, co daje wiele możliwości wyboru, w zależności od indywidualnych potrzeb każdego kucharza.

W tej kategorii jest 3 produktów

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Parowary elektryczne – gratka dla miłośników zdrowego jedzenia

Wybierając parowar elektryczny powinniśmy zwrócić uwagę na kilka kwestii. Pierwszą jest użytkowanie parowaru – jeśli na przykład zależy nam na przyrządzaniu produktów sypkich, takich jak ryż, należy skłonić się do zakupu urządzenia posiadającego naczynie do ryżu. Jeśli w głównej mierze naszym celem jest gotowanie na parze, nasza uwaga powinna skupić się na ilości pojemników, szybkości wytwarzania pary i możliwości dolewania wody w czasie pracy. Urządzenie do gotowania na parze powinno posiadać ponadto wskaźnik poziomu wody i korytko ociekowe do zbierania płynów. Tak zaopatrzony parowar do ryżu z pewnością zadowoli każdego Klienta.

Zdziałaj cuda w kuchni – wielofunkcyjne kombiwary elektryczne

Gotowanie w kombiwarze pozwala na przygotowanie beztłuszczowych, zdrowych potraw o niskim stopniu kaloryczności. Dania z kombiwaru to prawdziwa uczta, a dzięki jego wielofunkcyjności będziemy w stanie upiec zarówno posiłki obiadowe, jak i desery, takie jak ciasta. Obsługa urządzeń jest łatwa i intuicyjna, a kompaktowe rozmiary ułatwiają czyszczenie.

Szybkowary – uniwersalne urządzenia

Gotowanie w szybkowarze powoduje wzrost ciśnienia oraz temperatury wody, co sprawia, że przygotowywane potrawy są ugotowane znacznie szybciej, niż w sposób tradycyjny. W szybkowarze przyrządzić możemy wszystkie rodzaje warzyw strączkowych, ryż, zupę, płatki, a także ziemniaki oraz inne warzywa, nie narażając ich na utratę witamin.

Bądź na bieżąco

Dołącz do nas