Zamrażarki skrzyniowe odgrywają kluczową rolę w przechowywaniu większej ilości żywności, zapewniając świeżość produktów na dłużej. Charakteryzują się dużą pojemnością i efektywnością energetyczną. Tego typu urządzenia szczególnie sprawdzą się w...
Jajowar, czyli urządzenie do gotowania jajek
Jajowar elektryczny umożliwia przygotowanie od dwóch do kilku jajek na raz, bez konieczności doglądania i pilnowania czasu. Grzałki jajowarów zbudowane są z tworzywa umożliwiającego szybkie i wygodne mycie urządzenia, a sama maszynka jest intuicyjna i prosta w obsłudze.
Jajowar – jak działa?
Profesjonalny jajowar umożliwia przygotowanie jajek w różnych wariantach – na miękko, na twardo, ze ściętym lub lejącym żółtkiem. Jajowar pozwala ustalić czas gotowania, a dzięki wbudowanemu minutnikowi i sygnalizatorom świetlnym lub dźwiękowym, będziemy dokładnie wiedzieli, kiedy będą gotowe. Jajowary umożliwiają gotowanie dwóch lub więcej jajek na raz. Jak używać jajowar na 2 jajka? Wystarczy, że umieścimy jajka w dwóch miejscach, a resztę z nich pozostawimy wolne. Następnie ustawiamy tryb gotowania, który nas interesuje, przykrywamy jajka pokrywą i czekamy aż jajowar zasygnalizuje, że jajka są już gotowe.
Jajowar – czy warto mieć go w swojej kuchni?
Maszynka do gotowania jajek to sprzęt, który przyda się w kuchni każdej pani domu. Dzięki prostocie użytkowania oszczędzamy czas, przygotowując kilka jajek na raz, mamy również pewność, że nie będziemy musieli borykać się z czyszczeniem garnków lub popękanymi podczas gotowania skorupkami. Sygnalizacja świetlna lub dźwiękowa umożliwia przygotowywanie innych potraw w tym samym czasie, bez przymusu doglądania jajek i pilnowania czasu.