Kategorie bloga

Blog - ostatnie wpisy

Zobacz wszystkie wpisy

Mini-piekarniki

Mini piekarniki elektryczne to urządzenia, które podbiją serca każdego miłośnika kuchennych rewolucji. W zależności od potrzeb osoby gotującej, w mini piekarniku przygotować można zarówno wypieki, jak i różnego rodzaju zapiekanki, pieczenie czy potrawy z grilla. Różnorodność funkcji sprawia, że każdy oferowany przez nas mini piekarnik może odpowiadać na inne potrzeby Klienta. Wysoka jakość materiałów i nowoczesne wykonanie gwarantują najlepsze efekty, a ilość potraw, jakie można przygotować dzięki temu prostemu urządzeniu może zapełnić niejedną książkę kucharską.

W tej kategorii jest 9 produktów

Pokazuje 1 - 9 z 9 elementów
Pokazuje 1 - 9 z 9 elementów

Mini piekarnik elektryczny – na co zwrócić uwagę?

Mini piekarniki wolnostojące to urządzenia kompaktowe – ich funkcje będą się więc nieznacznie różnić od klasycznych piekarników stacjonarnych. Wybierając mini piekarnik elektryczny powinniśmy przede wszystkim zwrócić uwagę na jego moc. Jej jak najszerszy zakres umożliwi nam skorzystanie z pełni możliwości urządzenia. Ważna jest także jego wielkość – zwróćmy uwagę, gdzie chcemy postawić urządzenie i jakie powinno mieć wymiary, aby się tam zmieścić. Równie istotna jest kwestia budowy urządzenia – ilości i rozmieszczenia grzałek, ilości kratek czy obecności rożna obrotowego.

Funkcje minipiekarnika

W zależności od pojemności i rodzaju, polecane mini piekarniki posiadają zróżnicowane funkcje, umożliwiające przygotowanie wielu odmiennych potraw. Część modeli posiada funkcję termoobiegu, timer, funkcję ochrony przed przegrzaniem, podgrzewanie z góry oraz z dołu, a także takie dodatkowe parametry jak bezstopniową regulację temperatury. Minipiekarnik na pizzę posiada duży ruszt do pieczenia i pobiera moc w granicach 1000W.

Mini piekarniki z termoobiegiem – czy warto?

W droższych modelach mini piekarników znaleźć możemy funkcję termoobiegu. Powoduje on nagrzanie całego powietrza w piekarniku, dzięki czemu panuje w nim równomierna temperatura. Pozwala to na przygotowanie wielu rodzajów potraw w krótszym czasie – sprawdza się zwłaszcza w wypadku mięs.