Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, ile i jakiego rodzaju pojemniki na żywność są Ci potrzebne? Przygotowujesz dużo posiłków, przechowujesz jedzenie przez długi czas, albo potrzebujesz miejsca na resztki na jedno czy dwa dni? Jeśli sporządzasz...
Lodówki i chłodziarki
Przechowywanie żywności w odpowiedniej temperaturze pozwala na zachowanie jej świeżości i zapobiega przedwczesnemu psuciu się produktów. Lodówki wolnostojące o niewielkich rozmiarach doskonale sprawdzają się w domkach letniskowych, pomieszczeniach o małej powierzchni, mieszkaniach na wynajem lub pokojach hotelowych. Duży wybór modeli chłodziarko-zamrażarek i lodówek gwarantuje możliwość doboru dokładnie takiego urządzenia, jakiego potrzebujemy.
Funkcje i wyposażenie lodówek
Lodówka stojąca to jedno z najważniejszych elementów każdej kuchni. W zależności od potrzeb możemy wybrać lodówkę o różnej pojemności. Lodówka jednodrzwiowa zajmuje niewiele miejsca, zazwyczaj pozwala również na dostosowanie stylu urządzenia do designu pomieszczenia, w jakim będzie się znajdowała (dostępne są między innymi lodówki w stylowych, wyraźnych kolorach). Lodówki tego rodzaju posiadają wbudowany zamrażalnik wewnętrzny lub samą chłodziarkę.
Lodówki podblatowe i side by side
Lodówka podblatowa to urządzenie, które świetnie sprawdzi się, jeśli chcemy wsunąć je pod blat. Niewielkie gabaryty lodówek podblatowych pozwalają na swobodne manewrowanie urządzeniem i dopasowanie go do reszty zabudowy. Jeżeli mamy niewiele miejsca w kuchni, takie rozwiązanie sprawdzi się w sam raz. Przeciwieństwo niewielkich lodówek podblatowych stanowią lodówki side by side o największych dostępnych gabarytach.