Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, ile i jakiego rodzaju pojemniki na żywność są Ci potrzebne? Przygotowujesz dużo posiłków, przechowujesz jedzenie przez długi czas, albo potrzebujesz miejsca na resztki na jedno czy dwa dni? Jeśli sporządzasz...
Jajowar, czyli urządzenie do gotowania jajek
Jajowar elektryczny umożliwia przygotowanie od dwóch do kilku jajek na raz, bez konieczności doglądania i pilnowania czasu. Grzałki jajowarów zbudowane są z tworzywa umożliwiającego szybkie i wygodne mycie urządzenia, a sama maszynka jest intuicyjna i prosta w obsłudze.
Jajowar – jak działa?
Profesjonalny jajowar umożliwia przygotowanie jajek w różnych wariantach – na miękko, na twardo, ze ściętym lub lejącym żółtkiem. Jajowar pozwala ustalić czas gotowania, a dzięki wbudowanemu minutnikowi i sygnalizatorom świetlnym lub dźwiękowym, będziemy dokładnie wiedzieli, kiedy będą gotowe. Jajowary umożliwiają gotowanie dwóch lub więcej jajek na raz. Jak używać jajowar na 2 jajka? Wystarczy, że umieścimy jajka w dwóch miejscach, a resztę z nich pozostawimy wolne. Następnie ustawiamy tryb gotowania, który nas interesuje, przykrywamy jajka pokrywą i czekamy aż jajowar zasygnalizuje, że jajka są już gotowe.
Jajowar – czy warto mieć go w swojej kuchni?
Maszynka do gotowania jajek to sprzęt, który przyda się w kuchni każdej pani domu. Dzięki prostocie użytkowania oszczędzamy czas, przygotowując kilka jajek na raz, mamy również pewność, że nie będziemy musieli borykać się z czyszczeniem garnków lub popękanymi podczas gotowania skorupkami. Sygnalizacja świetlna lub dźwiękowa umożliwia przygotowywanie innych potraw w tym samym czasie, bez przymusu doglądania jajek i pilnowania czasu.