Kategorie bloga

Blog - ostatnie wpisy

  • Jaką lokówkę do włosów wybrać? Przewodnik
    (1)
    Jaką lokówkę do włosów wybrać?...

    Delikatne loki lub fale to fryzura, która pasuje do każdego rodzaju włosów i stylu. Elegancki, imprezowy, casualowy – każdy ze styli pozwala na ułożenie włosów z pomocą lokówki. Szeroka gama sprzętu do stylizacji włosów powoduje jednak, że wybór...

    Czytaj więcej
  • Suszenie ziół w suszarce elektrycznej. Krok po kroku
    (1)
    Suszenie ziół w suszarce...

    Ususzone samodzielnie zioła możemy stosować na wiele sposobów – jako element ziołolecznictwa, przypraw dodawanych do codziennej diety lub stosować je jako część codziennej pielęgnacji skóry i włosów. Najlepszym i najszybszym sposobem, by ususzyć...

    Czytaj więcej
  • Jak zrobić kanapki Panini? Poradnik + 4 przepisy
    (0)
    Jak zrobić kanapki Panini? Poradnik +...

    Panini to danie, które swoim smakiem kusić może o każdej godzinie. Przysmak uwielbiany przez Włochów stał się również popularny w naszym, rodzimym menu. Doskonałe panini możemy zjeść nie tylko w restauracji. Dzięki prostym przepisom równie smaczne...

    Czytaj więcej
  • 8 przepisów na soki dodające energii
    (0)
    8 przepisów na soki dodające energii

    O tym, że owoce są źródłem zdrowia i witamin, wiemy od lat. Ich obecność w diecie ma nieoceniony wpływ na nasze samopoczucie, wygląd i stan psychofizyczny. Jakie soki pić, by dodać sobie energii na cały dzień? Oto kilka przepisów, które warto...

    Czytaj więcej
  • Prostownice ceramiczne - łatwa stylizacja i bezpieczeństwo włosów
    (0)
    Prostownice ceramiczne - łatwa...

    Zadbane włosy to element wyglądu zewnętrznego, który zawsze zwraca na siebie uwagę i dodaje właścicielowi niebagatelnego uroku. Jak mieć pewność, że nasza fryzura zawsze będzie w idealnym stanie, a niesforne pukle będą układać się dokładnie w taki...

    Czytaj więcej
Zobacz wszystkie wpisy

Maszynki do mięsa

Maszynka do mielenia mięsa to urządzenie, które sprawdzi się w kuchni każdego miłośnika mięsnych przysmaków – i nie tylko. Profesjonalne sprzęty doskonale radzą sobie zarówno z mieleniem wszelkiego rodzaju mięs, jak i sera, ziaren, warzyw czy owoców. Pomagają również w przygotowywaniu bułki tartej, a nawet domowych ciasteczek. Jest to możliwe dzięki dodatkowym wkładkom i końcówkom, zmieniającym funkcjonalność urządzeń. W ofercie naszego sklepu znaleźć można wysokiej jakości maszynki do mielenia mięsa marki Clatronic oraz Profi Cook. Wykonane z wytrzymałej stali, z pewnością posłużą do wykonania wielu smakowitych obiadów i niejednego świątecznego makowca.

W tej kategorii jest 3 produktów

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Maszynka do mielenia mięsa – pewna jakość domowych posiłków

Posiadając domową maszynkę do mielenia, można samodzielnie przerabiać świeże mięso na klopsy, kotlety czy zapiekanki, bez obaw, co znajdzie się w składzie ulubionych potraw. Dzięki temu, kupując produkty ze sprawdzonych źródeł, możemy mieć pewność, że na naszym stole lądują tylko pełnowartościowe posiłki. Wymienne tarcze w urządzeniach Clatronic oraz Profi Cook pozwalają również na dopasowanie stopnia rozdrobnienia produktów do potrzeb przepisu oraz władnych preferencji.

Elektryczna maszynka do mięsa

Maszyna do mielenia mięsa to – wbrew nazwie – bardzo uniwersalne urządzenie. Oprócz swojej podstawowej funkcji może służyć do przygotowywania wielu innych domowych specjałów. Z łatwością można w niej zmielić ser do ciasta, mak na makowiec, wszelkiego rodzaju farsze warzywne, a nawet pieczywo na bułkę tartą. Niektóre modele posiadają nawet specjalne końcówki do formowania kruchych ciasteczek.

Maszynki do mięsa – jak wybrać odpowiedni model?

Wybierając maszynkę do mielenia mięsa warto zwrócić uwagę na moc urządzenia oraz materiał, z jakiego zostało wykonane. Warto zastanowić się, do czego chcemy wykorzystywać je w naszej kuchni i sprawdzić, czy dany model wyposażony jest w odpowiednie funkcje i akcesoria. Profesjonalna maszynka do mięsa powinna posiadać również bieg wsteczny, który ułatwia odblokowywanie urządzenia w razie zapchania i umożliwia jeszcze dokładniejsze rozdrabnianie składników.