Kategorie bloga

Blog - ostatnie wpisy

  • Poradnik - Jak wybrać dobry klimatyzator przenośny?
    (1)
    Poradnik - Jak wybrać dobry...

    Każdego roku przez wiele miesięcy czekamy na piękną, słoneczną pogodę. Letnie dni, choć cenne, potrafią stać się jednak uciążliwe. Upały i wysoka temperatura sprawiają, że pomieszczenia, w których przebywamy znacząco się nagrzewają, a to z kolei...

    Czytaj więcej
  • Poradnik - Jak wybrać dobry wentylator?
    (0)
    Poradnik - Jak wybrać dobry wentylator?

    Komfortowa temperatura w czasie upalnych, letnich dni to luksus, na który każdy z nas może sobie pozwolić. Bez względu na to, czy pragniemy schłodzić się w zaciszu domowego ogniska czy w przestrzeni biurowej, w ofercie Clatronic znajdziemy zarówno...

    Czytaj więcej
  • Jak wybrać dobry robot kuchenny?
    (0)
    Jak wybrać dobry robot kuchenny?

    Rozwój kulinarnych umiejętności to czysta przyjemność, a domowa produkcja wypieków może dawać jeszcze większą satysfakcję, dzięki odpowiedniemu sprzętowi, który usprawni naszą pracę. W kuchni niezwykle ważna jest funkcjonalność - i właśnie z tego...

    Czytaj więcej
  • Jaką lokówkę do włosów wybrać? Przewodnik
    (1)
    Jaką lokówkę do włosów wybrać?...

    Delikatne loki lub fale to fryzura, która pasuje do każdego rodzaju włosów i stylu. Elegancki, imprezowy, casualowy – każdy ze styli pozwala na ułożenie włosów z pomocą lokówki. Szeroka gama sprzętu do stylizacji włosów powoduje jednak, że wybór...

    Czytaj więcej
  • Suszenie ziół w suszarce elektrycznej. Krok po kroku
    (1)
    Suszenie ziół w suszarce...

    Ususzone samodzielnie zioła możemy stosować na wiele sposobów – jako element ziołolecznictwa, przypraw dodawanych do codziennej diety lub stosować je jako część codziennej pielęgnacji skóry i włosów. Najlepszym i najszybszym sposobem, by ususzyć...

    Czytaj więcej
Zobacz wszystkie wpisy

Maszynki do mięsa

Maszynka do mielenia mięsa to urządzenie, które sprawdzi się w kuchni każdego miłośnika mięsnych przysmaków – i nie tylko. Profesjonalne sprzęty doskonale radzą sobie zarówno z mieleniem wszelkiego rodzaju mięs, jak i sera, ziaren, warzyw czy owoców. Pomagają również w przygotowywaniu bułki tartej, a nawet domowych ciasteczek. Jest to możliwe dzięki dodatkowym wkładkom i końcówkom, zmieniającym funkcjonalność urządzeń. W ofercie naszego sklepu znaleźć można wysokiej jakości maszynki do mielenia mięsa marki Clatronic oraz Profi Cook. Wykonane z wytrzymałej stali, z pewnością posłużą do wykonania wielu smakowitych obiadów i niejednego świątecznego makowca.

W tej kategorii jest 4 produktów

Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów
Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów

Maszynka do mielenia mięsa – pewna jakość domowych posiłków

Posiadając domową maszynkę do mielenia, można samodzielnie przerabiać świeże mięso na klopsy, kotlety czy zapiekanki, bez obaw, co znajdzie się w składzie ulubionych potraw. Dzięki temu, kupując produkty ze sprawdzonych źródeł, możemy mieć pewność, że na naszym stole lądują tylko pełnowartościowe posiłki. Wymienne tarcze w urządzeniach Clatronic oraz Profi Cook pozwalają również na dopasowanie stopnia rozdrobnienia produktów do potrzeb przepisu oraz władnych preferencji.

Elektryczna maszynka do mięsa

Maszyna do mielenia mięsa to – wbrew nazwie – bardzo uniwersalne urządzenie. Oprócz swojej podstawowej funkcji może służyć do przygotowywania wielu innych domowych specjałów. Z łatwością można w niej zmielić ser do ciasta, mak na makowiec, wszelkiego rodzaju farsze warzywne, a nawet pieczywo na bułkę tartą. Niektóre modele posiadają nawet specjalne końcówki do formowania kruchych ciasteczek.

Maszynki do mięsa – jak wybrać odpowiedni model?

Wybierając maszynkę do mielenia mięsa warto zwrócić uwagę na moc urządzenia oraz materiał, z jakiego zostało wykonane. Warto zastanowić się, do czego chcemy wykorzystywać je w naszej kuchni i sprawdzić, czy dany model wyposażony jest w odpowiednie funkcje i akcesoria. Profesjonalna maszynka do mięsa powinna posiadać również bieg wsteczny, który ułatwia odblokowywanie urządzenia w razie zapchania i umożliwia jeszcze dokładniejsze rozdrabnianie składników.