Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, ile i jakiego rodzaju pojemniki na żywność są Ci potrzebne? Przygotowujesz dużo posiłków, przechowujesz jedzenie przez długi czas, albo potrzebujesz miejsca na resztki na jedno czy dwa dni? Jeśli sporządzasz...
Maszynka do mielenia mięsa – pewna jakość domowych posiłków
Posiadając domową maszynkę do mielenia, można samodzielnie przerabiać świeże mięso na klopsy, kotlety czy zapiekanki, bez obaw, co znajdzie się w składzie ulubionych potraw. Dzięki temu, kupując produkty ze sprawdzonych źródeł, możemy mieć pewność, że na naszym stole lądują tylko pełnowartościowe posiłki. Wymienne tarcze w urządzeniach Clatronic oraz Profi Cook pozwalają również na dopasowanie stopnia rozdrobnienia produktów do potrzeb przepisu oraz władnych preferencji.
Elektryczna maszynka do mięsa
Maszyna do mielenia mięsa to – wbrew nazwie – bardzo uniwersalne urządzenie. Oprócz swojej podstawowej funkcji może służyć do przygotowywania wielu innych domowych specjałów. Z łatwością można w niej zmielić ser do ciasta, mak na makowiec, wszelkiego rodzaju farsze warzywne, a nawet pieczywo na bułkę tartą. Niektóre modele posiadają nawet specjalne końcówki do formowania kruchych ciasteczek.
Maszynki do mięsa – jak wybrać odpowiedni model?
Wybierając maszynkę do mielenia mięsa warto zwrócić uwagę na moc urządzenia oraz materiał, z jakiego zostało wykonane. Warto zastanowić się, do czego chcemy wykorzystywać je w naszej kuchni i sprawdzić, czy dany model wyposażony jest w odpowiednie funkcje i akcesoria. Profesjonalna maszynka do mięsa powinna posiadać również bieg wsteczny, który ułatwia odblokowywanie urządzenia w razie zapchania i umożliwia jeszcze dokładniejsze rozdrabnianie składników.