Zimą gdy na dworze chłód szukamy ciepła, które ogrzeje, ukoi i pozwoli odpocząć. Ciepły koc, książka, kubek z ciepłą herbatą - to zimowy standard przytulności. Kiedy mamy ciepły koc, ten efekt osiągniemy dużo szybciej. Ciepło sprawia, że spięte...
Maszynka do mielenia mięsa – pewna jakość domowych posiłków
Posiadając domową maszynkę do mielenia, można samodzielnie przerabiać świeże mięso na klopsy, kotlety czy zapiekanki, bez obaw, co znajdzie się w składzie ulubionych potraw. Dzięki temu, kupując produkty ze sprawdzonych źródeł, możemy mieć pewność, że na naszym stole lądują tylko pełnowartościowe posiłki. Wymienne tarcze w urządzeniach Clatronic oraz Profi Cook pozwalają również na dopasowanie stopnia rozdrobnienia produktów do potrzeb przepisu oraz władnych preferencji.
Elektryczna maszynka do mięsa
Maszyna do mielenia mięsa to – wbrew nazwie – bardzo uniwersalne urządzenie. Oprócz swojej podstawowej funkcji może służyć do przygotowywania wielu innych domowych specjałów. Z łatwością można w niej zmielić ser do ciasta, mak na makowiec, wszelkiego rodzaju farsze warzywne, a nawet pieczywo na bułkę tartą. Niektóre modele posiadają nawet specjalne końcówki do formowania kruchych ciasteczek.
Maszynki do mięsa – jak wybrać odpowiedni model?
Wybierając maszynkę do mielenia mięsa warto zwrócić uwagę na moc urządzenia oraz materiał, z jakiego zostało wykonane. Warto zastanowić się, do czego chcemy wykorzystywać je w naszej kuchni i sprawdzić, czy dany model wyposażony jest w odpowiednie funkcje i akcesoria. Profesjonalna maszynka do mięsa powinna posiadać również bieg wsteczny, który ułatwia odblokowywanie urządzenia w razie zapchania i umożliwia jeszcze dokładniejsze rozdrabnianie składników.