Kategorie bloga

Blog - ostatnie wpisy

Zobacz wszystkie wpisy

Maszynki do mięsa

Maszynka do mielenia mięsa to urządzenie, które sprawdzi się w kuchni każdego miłośnika mięsnych przysmaków – i nie tylko. Profesjonalne sprzęty doskonale radzą sobie zarówno z mieleniem wszelkiego rodzaju mięs, jak i sera, ziaren, warzyw czy owoców. Pomagają również w przygotowywaniu bułki tartej, a nawet domowych ciasteczek. Jest to możliwe dzięki dodatkowym wkładkom i końcówkom, zmieniającym funkcjonalność urządzeń. W ofercie naszego sklepu znaleźć można wysokiej jakości maszynki do mielenia mięsa marki Clatronic oraz Profi Cook. Wykonane z wytrzymałej stali, z pewnością posłużą do wykonania wielu smakowitych obiadów i niejednego świątecznego makowca.

W tej kategorii jest 6 produktów

Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów
Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów

Maszynka do mielenia mięsa – pewna jakość domowych posiłków

Posiadając domową maszynkę do mielenia, można samodzielnie przerabiać świeże mięso na klopsy, kotlety czy zapiekanki, bez obaw, co znajdzie się w składzie ulubionych potraw. Dzięki temu, kupując produkty ze sprawdzonych źródeł, możemy mieć pewność, że na naszym stole lądują tylko pełnowartościowe posiłki. Wymienne tarcze w urządzeniach Clatronic oraz Profi Cook pozwalają również na dopasowanie stopnia rozdrobnienia produktów do potrzeb przepisu oraz władnych preferencji.

Elektryczna maszynka do mięsa

Maszyna do mielenia mięsa to – wbrew nazwie – bardzo uniwersalne urządzenie. Oprócz swojej podstawowej funkcji może służyć do przygotowywania wielu innych domowych specjałów. Z łatwością można w niej zmielić ser do ciasta, mak na makowiec, wszelkiego rodzaju farsze warzywne, a nawet pieczywo na bułkę tartą. Niektóre modele posiadają nawet specjalne końcówki do formowania kruchych ciasteczek.

Maszynki do mięsa – jak wybrać odpowiedni model?

Wybierając maszynkę do mielenia mięsa warto zwrócić uwagę na moc urządzenia oraz materiał, z jakiego zostało wykonane. Warto zastanowić się, do czego chcemy wykorzystywać je w naszej kuchni i sprawdzić, czy dany model wyposażony jest w odpowiednie funkcje i akcesoria. Profesjonalna maszynka do mięsa powinna posiadać również bieg wsteczny, który ułatwia odblokowywanie urządzenia w razie zapchania i umożliwia jeszcze dokładniejsze rozdrabnianie składników.